Home > Recepten

Sambal goreng van eieren in de frituur

4 eieren

2 fijngehakte uien

1 teentje knoflook

1 tl sambal trassie

1 tl laos

1/2 tl sereh

1 el ketjap

1 salamblad

santen

olie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf in de vijzel de uien, uitgeperste knoflook, laos, sereh, zout en sambal tot een pasta en bak die in 2 eetlepels olie.

Voeg er de santen, het salamblad en de ketjap aan toe.

Laat deze saus onder goed roeren indikken.

Maak in een kleine pan een flinke bodem olie heet.

Breek de eieren één voor één in een kopje en giet ze (ook één voor één) in de kokende olie.

Houd de eieren met een vork bij elkaar zodat ze per stuk een geheel blijven en draai ze, als ze aan één kant gefrituurd zijn, met een spatel om.

Houd de eieren warm en dien ze, als ze allemaal gefrituurd zijn, op met het sausje.