Home > Recepten

Sambal goreng boontjes 3

100 gr poulet

500 gr spercieboontjes

2 tl sambal

1 teentje knoflook

1/2 tl laos

stukje trassie

4 el gesnipperde ui

1 salamblad

1/4 schijf gula djawa

1 kop santen

citroensap

zout

olie



In dit gerecht kunt u de boontjes vervangen door taugeh of spruiten.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Trek van de poulet bouillon.

Verhit een beetje olie en fruit hierin de uien en de sambal met de trassie, geperste knoflook, laos, gula djawa en wat zout.

Voeg de schoongemaakte en gewassen boontjes met 2 dl bouillon toe.

Laat koken tot de groenten halfgaar zijn.

Doe dan de salam, de santen, het citroensap en het kleingesneden vlees erbij en laat alles zachtjes doorkoken tot de groenten bijna gaar zijn.