Home > Recepten

Sambal goreng tomat

6 Grote tomaten

1 grote ui

1 teentje knoflook

1 tl sambal oelek

1 tl laos

1 el bruine basterdsuiker

1 el citroensap

2 dl dunne kokosmelk
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontvel de tomaten door ze even in te kerven en gedurende 30 seconden in ruim kokend water te leggen.

Dompel ze daarna onmiddellijk onder in ijskoud water.

Snijd iedere tomaat in 6 parten.

Verwijder het zaad en zoveel mogelijk vocht.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de ui tot hij glazig ziet.

Voeg de knoflook toe.

Schep alles goed om en doe dan de sambal oelek, laos, suiker en citroensap erbij.

Schep alles opnieuw om.

Voeg de kokosmelk toe.

Roer alles goed om en breng het aan de kook.

Leg de stukken tomaat in het kokende vocht en laat dit nog 1 minuut koken.

Niet te warm serveren.