Home > Recepten

Sambal goreng andijvie

andijvie

knoflook

ui(en)

ketumbar

djinten

djeruk purutblad

sambal asem

ketjap

suiker

ve-tsin

pindakaas

olie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de andijvie klein, was ze en laat ze uitlekken.

Snijd de ui en knoflook fijn en wrijf ze met de ketumbar, djinten en de sambal asem fijn.

Schenk de olie in de wadjan en fruit daarin de kruiden met het djerukblad.

Giet er dan een beetje water bij en doe er - als dit kookt - 1 eetlepel pindakaas en de ketjap bij.

Denk erom dat het smeu‹g blijft.

Doe er de andijvie bij en zet het vuur hoog.

Blijf omscheppen (ongeveer 10 minuten).

Maak op smaak af met suiker en ve-tsin.

Zet het vuur uit zodra het op smaak is en serveer het gerecht.