Petjel 1 |
|
250 gr andijvie 250 gr spinazie 100 gr boontjes 200 gr taugeh 200 gr kool (groene, witte-, savooie- of bloemkool) 1/2 pot pindakaas 1 à 2 dl water 2 el olie 5 el gesnipperde ui 2 gesnipperde teentjes knoflook 2 tl sambal oelek 3 el keukentamarinde (zoete asembrij) 1 el azijn 1 tl Javaanse suiker 1/2 tl kencur zout De gekookte groenten kunnen al naar gelang het seizoen gevarieerd worden. Ze moeten bestaan uit: 1) donkergroene groenten zoals andijvie, boerenkool, spinazie 2) lichtgroene groenten zoals jonge spinazie, raapsteeltjes, boontjes, groene of savooiekool 3) witte groenten zoals taugeh, wittekool of bloemkool. |
|
BereidingMaak de groenten schoon en kook ze met wat zout één voor één even op; ze moeten wel knappend blijven (de taugeh wordt niet gekookt, maar alleen met kokend water afgespoeld).Laat de groenten goed uitlekken. Wrijf de uien met de knoflook, sambal, suiker, kencur en het zout tot een brij en fruit deze in de olie tot de uien geel zijn. Meng de pindakaas erdoor; dat gaat heel gemakkelijk in een mengkom met een mixer. Maak een papje van het water en de asem (na de zaden en de vliezen te hebben verwijderd) en roer dit lepelgewijs door de massa (de saus moet zo dik zijn als slasaus). Schik de uitgelekte groenten op een schotel en overgiet ze met de saus. |
Home > Recepten