Home > Recepten

Petjel 1

250 gr andijvie

250 gr spinazie

100 gr boontjes

200 gr taugeh

200 gr kool (groene, witte-, savooie- of bloemkool)

1/2 pot pindakaas

1 à 2 dl water

2 el olie

5 el gesnipperde ui

2 gesnipperde teentjes knoflook

2 tl sambal oelek

3 el keukentamarinde (zoete asembrij)

1 el azijn

1 tl Javaanse suiker

1/2 tl kencur

zout



De gekookte groenten kunnen al naar gelang het seizoen gevarieerd worden. Ze moeten bestaan uit:

1) donkergroene groenten zoals andijvie, boerenkool, spinazie

2) lichtgroene groenten zoals jonge spinazie, raapsteeltjes, boontjes, groene of savooiekool

3) witte groenten zoals taugeh, wittekool of bloemkool.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de groenten schoon en kook ze met wat zout één voor één even op; ze moeten wel knappend blijven (de taugeh wordt niet gekookt, maar alleen met kokend water afgespoeld).

Laat de groenten goed uitlekken.

Wrijf de uien met de knoflook, sambal, suiker, kencur en het zout tot een brij en fruit deze in de olie tot de uien geel zijn.

Meng de pindakaas erdoor; dat gaat heel gemakkelijk in een mengkom met een mixer.

Maak een papje van het water en de asem (na de zaden en de vliezen te hebben verwijderd) en roer dit lepelgewijs door de massa (de saus moet zo dik zijn als slasaus).

Schik de uitgelekte groenten op een schotel en overgiet ze met de saus.