Home > Recepten

Sambal petis oedang djawa

2 sjalotten

1 teentje knoflook

3 rode lomboks

1 tl asem

1 tl kunirpoeder

2 el boter

1 1/2 tl suiker

3 djeruk purutblaadjes

1 stengel sereh

1 wortelstok temoe koentji

50 gr santen

2 el petis oedang (pasta van gegiste garnalen)
  • Omschrijving recept: Sambals; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze.

Meng ze met de asem en kunir.

Fruit de kruiden in de boter op een lage warmtebron.

Kneus de temoe koentji en snijd de sereh fijn.

Voeg de djeruk purutblaadjes, suiker, temoe koentji en de sereh toe met enkele eetlepels heet water.

Smelt de santen en de petis oedang hierin.

Blijf roeren en laat de sambal ca 5 minuten sudderen.