Home > Recepten

Sambal katjang 1 (sambal van pinda's)

500 gr pinda's (gebakken, gepeld en fijngestampt)

3 el olie

3 dl dikke santen

zout

4 el tamarindesap



Fijn te stampen ingredienten:

8 rode Spaanse pepers

3 teentjes knoflook

stukje gember van 1 cm

4 sjalotjes (in ringen gesneden en gefruit)

stukje trassie van 2,5 cm (gebakken)

2 tl bruine suiker

2 tl zout
  • Omschrijving recept: Sambals; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de olie op een middelhoog vuur en fruit de fijngestampte ingredienten tot de olie uitvloeit.

Temper het vuur en voeg al roerend de santen toe tot deze geheel is opgenomen.

Voeg pinda's en zout naar smaak toe.

Bak de massa nogmaals tot de olie uitvloeit.

Haal de pan van het vuur.

Meng het tamarindesap door de sambal en proef hem af.

Serveer de sambal met gekookte witte rijst of saté ajam, petjel of gado-gado.