Home > Recepten

Atjar bawang (uien in azijn)

1/2 kg sjalotten of kleine uitjes

1 el olie

1/2 fles azijn

2 el gesnipperde uien

3 gesnipperde teentjes knoflook

3 gepofte kemiries

1 tl kuncit

1 tl gemberpoeder

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de uitjes, snijd ze NIET door maar bestrooi ze met veel zout en laat ze enkele uren op een zeef uitlekken.

Wrijf de gesnipperde uien met de knoflook, de gepofte kemiries, de kuncit en de gemberpoeder tot een brij.

Fruit deze in weinig olie tot de (snippers) uien licht geel zijn.

Voeg er de azijn aan toe en kook die even mee.

Laat de massa afkoelen.

Wrijf de sjalotten droog in een doek, schik ze in een goed schoongemaakte jampot en giet de kruidenazijn erover.



Deze atjar, bewaard in de koelkast, blijft enkele weken goed.