Home > Recepten

Atjar sajoeran koening

300 gr groene kool

1 komkommer

5 kemiriepitten

50 gr taugeh

10 rode uien

5 teentjes knoflook

2 rode lomboks

2 groene lomboks

10 rawit's

1/3 kopje azijn

2 tl kuncit

2 tl djahé

1 tl laos

1 stengel sereh

2 daun salam

zout

mosterd

suiker

ve-tsin
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stamp de knoflook, djahé en kuncit fijn en fruit ze in wat slaolie lichtgeel.

Voeg dan de salam, sereh, laos, ve-tsin, 1 theelepel mosterd, 2/3 kopje water en de azijn toe.

Doe er, zodra het kookt, de andere ingredienten bij (ontpit de lomboks en snijd ze in de lengte; laat de rawit's heel).

Laat dan de gesneden kool, kokommer (zonder merg) en indien aanwezig wat sperciebonen halfgaar koken.

Haal de sereh en salam eruit.