Atjar sajoeran koening |
|
300 gr groene kool 1 komkommer 5 kemiriepitten 50 gr taugeh 10 rode uien 5 teentjes knoflook 2 rode lomboks 2 groene lomboks 10 rawit's 1/3 kopje azijn 2 tl kuncit 2 tl djahé 1 tl laos 1 stengel sereh 2 daun salam zout mosterd suiker ve-tsin |
|
BereidingStamp de knoflook, djahé en kuncit fijn en fruit ze in wat slaolie lichtgeel.Voeg dan de salam, sereh, laos, ve-tsin, 1 theelepel mosterd, 2/3 kopje water en de azijn toe. Doe er, zodra het kookt, de andere ingredienten bij (ontpit de lomboks en snijd ze in de lengte; laat de rawit's heel). Laat dan de gesneden kool, kokommer (zonder merg) en indien aanwezig wat sperciebonen halfgaar koken. Haal de sereh en salam eruit. |
Home > Recepten