Home > Recepten

Perkedèl kentang (aardappelballetjes)

500 gr aardappelen

2 eieren

2 sjalotten

1 el peterselie

1 el selderij

1/2 el nootmuskaat

zout

peper

1/2 l maïs-olie
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil.

Hak de peterselie en de selderij.

Schil de aardappelen en maak er een gladde brij van in de mixer of stamp ze fijn.

Splits de eieren.

Meng in een grote kom de aardappelpuree met de eierdooiers, de gesnipperde sjalotten en de fijngehakte selderij en peterselie.

Strooi hierover nootmuskaat en peper en zout naar smaak.

Maak van deze massa ballen ter grootte van een middelgrote gehaktbal.

Zet de aardappelballen koel weg.

Klop een uur later het eiwit op in een andere kom.

Wentel de balletjes hierin om en om en bak ze in de heet gemaakte maïsolie goudgeel.

Notities

Ze smaken heerlijk bij soto daging en vele andere gerechten.