Rempejčk katjang (rijstemeelkoekjes met pinda's) |
|
250 gr rauwe pinda's 1 sjalot 2 teentjes knoflook 100 gr rijstemeel 100 gr bloem 2 tl ketoembar 1 tl djinten 1 tl kentjoerpoeder 2 tl zout 50 gr santen |
|
BereidingWeek de rauwe pinda's in kokend water en verwijder de velletjes zodra dit mogelijk is.Giet het water af en laat de pinda's uitlekken. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze, vermeng ze met het rijstemeel en de bloem en met de kruiden en het zout. Los de santen op in 1 dl water. Schenk het bij het bloemmengsel en maak een dik beslag ervan. Voeg de droge pinda's aan het beslag toe en roer het flink om. Bak er pollepelgewijs in de hete olie ronde koeken van. NotitiesRempejek wordt meestal gegeten bij gado-gado, bij de rijsttafel of zo en uit het vuistje. |
Home > Recepten