Home > Recepten

Rempejčk katjang (rijstemeelkoekjes met pinda's)

250 gr rauwe pinda's

1 sjalot

2 teentjes knoflook

100 gr rijstemeel

100 gr bloem

2 tl ketoembar

1 tl djinten

1 tl kentjoerpoeder

2 tl zout

50 gr santen
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de rauwe pinda's in kokend water en verwijder de velletjes zodra dit mogelijk is.

Giet het water af en laat de pinda's uitlekken.

Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze fijn.

Kneus ze, vermeng ze met het rijstemeel en de bloem en met de kruiden en het zout.

Los de santen op in 1 dl water.

Schenk het bij het bloemmengsel en maak een dik beslag ervan.

Voeg de droge pinda's aan het beslag toe en roer het flink om.

Bak er pollepelgewijs in de hete olie ronde koeken van.

Notities

Rempejek wordt meestal gegeten bij gado-gado, bij de rijsttafel of zo en uit het vuistje.