Home > Recepten

Loempia's Semarang

4 loempiaflensjes

bloem

water

rebung

400 gr kipfilet

2 teentjes knoflook

1 ui

daon djeroek poeroet

1/2 tl ve-tsin

2 preiën

selderij

olie

peper

zout
  • Omschrijving recept: Loempia's; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de olie en voeg de knoflook, ui, daon djeroek poeroet, peper, zout en de fijngesneden kipfilet toe.

Laat dit ongeveer 5 minuten bakken in de wadjan, tot de kipfilet gaar is.

Voeg de rebung toe met de fijngesneden prei, selderij en ve-tsin.

Vermeng de bloem met wat water.

Neem twee dunne flensjes, één met de punt naar u toe, en leg de tweede met de punt naar u toe halverwege op het andere flensje.

Neem een flinke eetlepel van de vulling en leg die in het midden van de op elkaar liggende flensjes.

Smeer de vier buitenkanten van de flensjes in met het mengsel van bloem en water.

Pak de punt van het onderste naar u toegekeerde flensje en vouw die over de vulling.

Rol het stevig vast.

Neem de linker punt en vouw die naar binnen.

Neem de rechter punt en vouw die naar binnen als een enveloppe.

Rol het geheel nu naar de naar boven gekeerde punt en vouw de loempia dicht.

Bak de loempia in niet te hete olie gaar in ongeveer 5 minuten.