Home > Recepten

Martabak isi daging

250 gr runder- of lamsgehakt

75 gr uien

150 gr prei

1/2 el of meer sambal

1/8 tl kruidnagel

1/8 tl cardamom

1 mespunt peper

1 mespunt nootmuskaat

1 tl zout

2 eieren

3 el olie + 1 ei]



Ingredienten voor de martabakvellen:

200 gr tarwebloem

1 ei + 1 ei om de vellen te bestrijken

1/2 tl zout

1 el azijn

4 dl lauw water

olie om de vellen te bakken
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Lamsvleesgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vellen: Los het zout en de azijn in het water op en klop het ei hierin los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng het met een garde tot een glad beslag.

Verhit een koekepan van 28 cm middellijn op klein vuur. Giet er 1/2 eetlepel olie in en spreid die gelijkmatig over de hele pan. Giet 1 grote soeplepel beslag in de pan en verspreid met een snelle ronddraaiende beweging het beslag over de hele pan, strijk eventueel glad met een spatel en laat het wat droog bakken. Bestrijk dan met een kwast de hele oppervlakte met geklopt ei.





Pel de uien en snipper of hak ze heel fijn.

Was de prei, snijd hem in de lengte doormidden en snijd de stukken dwars heel fijn.

Klop de eieren in een kommetje los.

Verhit de olie in een pan boven matig vuur.

Doe het gehakt erin, prak het met een vork klein en bak het tot de vleeskleur is weggetrokken.

Voeg de uien, prei en kruiden toe.

Schep alles om en laat even fruiten tot het geurig is.

Schep dit mengsel aan de kant, giet op de open plek 1 el olie en giet de eieren erin.

Roer de eieren, nadat ze gestold zijn, tot kleine deeltjes en vermeng ze met het gehakt.

Laat het even verder gaar bakken en laat het daarna afkoelen.

Vul hiermee hiermee de vellen.



Schep de vulling in het midden (10 cm lang, 6 cm breed en 1 cm dik) en druk die wat aan.

Klap de zijkanten over de vulling en vouw dan de brede flappen over elkaar.

Druk wat hard aan, zodat het een mooi pakketje blijft.

Bak verder tot goudbruin en krokant.