Home > Recepten

Pasteitjes

1 kg tarwebloem

1 kg gehakt

250 gr boter

2 uien

zout, suiker

1 prei

ca 4 dl water

1/2 kopje slaolie

olie

bosje selderij

peper, zout

2 schepjes suiker

2 tl nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de bloem met de rest van de ingredienten in een kom en kneed er een stevige bal van.

Maak er ca 40 balletjes van en rol tot een rond plakje uit.

Vul elk plakje met het onderstaande mengsel en maak er dan halve-maanvormige pakjes van.



Vulling:

Zet het gehakt met een half kopje water op en bak het goed rul.

Snijd de prei en de uien fijn en fruit ze glazig.

Voeg dit samen met de kruiden aan het gehakt toe en laat het een half uurtje bakken.

Snijd de selderij fijn en voeg die toe.

Voeg, als het gehakt erg vet is, wat bloem toe.

Laat het mengsel afkoelen, maak pakjes als envelopjes en frituur ze. Laat staande uitlekken.