Home > Recepten

Kuah saté 1 (kruidige satésaus)

750 gr pinda's (gebakken, ontvliesd en fijngemalen/gestampt)

2 el slaolie

4 rode Spaanse pepers (fijngemalen of heel fijn gesneden)

4 salambladen

4 el dik tamarindesap

2 el ketjap asin

6 dl santen

2 el gefruite uitjes



Fijn te stampen ingredienten:

4 sjalotjes of 1 middelgrote ui

2 teentjes knoflook

2 tl bruine suiker

2 tl zout

stukje gember (1-2 cm) of 1/2 tl gemberpoeder

stukje trassie (1-2 cm)
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de olie op een middelhoge vlam en fruit daarin de fijngestampte ingredienten.

Voeg de pinda's, Spaanse pepers, salamblaadjes en het tamarindesap toe en roer alles goed door.

Schenk de ketjap erbij.

Bak het mengsel 10 minuten en temper dan het vuur.

Voeg de santen toe en breng de saus al roerend aan de kook.

Laat de saus koken tot ze dik en smeuïg is.



Serveer de saus, gegarneerd met gefruite uitjes, als dipsaus bij saté.