Home > Recepten

Minestrone alla Milanese

250 gr gedroogde witte bonen

2 eetlepels boter

250 gr bacon in stukjes

1 grote gesnipperde ui

1 teentje knoflook

± 30 gr fijngeknipte peterselie

800 gr winterwortel in stukjes

4 stengels bleekselderij in stukjes

4 aardappelen in stukjes

500 gr ontvelde tomaten in stukjes

zout

200 gr gesneden witte kool

200 gr diepvries doperwten

1 courgette in stukjes

250 gr tortellini tricolore

± 20 gr fijngehakte basilicum

100 gr (versgeraspte) Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de bonen ± 8 uur in ruim koud water.

Verhit de boter in een grote pan en bak de bacon en de ui ± 7 minuten zachtjes.

Pers de knoflook erboven uit.

Voeg de bonen met het weekwater, de peterselie, wortel, bleekselderij, aardappel en tomaat toe en doe er zoveel water bij dat de ingredienten onder

staan.

Breng de soep aan de kook en laat haar met het deksel op de pan ± 2 1/2 uur zachtjes koken.

Voeg dan de witte kool, doperwten, courgette, tortellini, basilicum en zout toe en verdun de soep zonodig met water.

Kook de tortellini in ± 20 minuten zachtjes gaar.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Geef de Parmezaanse kaas er apart bij en serveer met bruschetta con pomodoro.