Home > Recepten

Rijstsoep 1 (Minestra di riso)

1 gesnipperde ui

30 gr boter

50 gr ontbijtspek

500 gr witte kool

15 dl runderbouillon

zout, zwarte peper

peterselie

1 mespunt tijm

1 laurierblaadje

3 eetlepels Parmezaanse kaas

200 gr rijst
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het spek in blokjes en bak deze 5 minuten in een droge pan tot het vet is uitgesmolten.

Voeg de boter en de ui toe en laat het 5 minuten bakken.

Voeg de kool, de tijm en de laurier toe en bak het nog eens 5 minuten.

Voeg de bouillon toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Stoof het geheel 20 minuten in de gesloten pan.

Voeg de rijst toe en laat de soep nog eens 20 minuten koken.

Roer de fijngehakte peterselie erdoor en serveer met de kaas.