Home > Recepten

Soep van kikkererwten (Minestra di ceci)

350 gr kikkererwten

40 gr ontbijtspek

1 gesnipperde ui

2 geperste teentjes knoflook

250 gr tomaten

3 eetlepels olijfolie

200 gr andijvie

1 theelepel oregano

zout, zwarte peper

1 eetlepels peterselie

200 gr verse worst

50 gr Parmezaanse of pecorino kaas

4 sneden brood
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de kikkererwten 24 uur weken en giet dan het water af.

Rooster het brood.

Fruit het spek 2 minuten op laag vuur tot het vet uitsmelt.

Voeg de olijfolie toe en fruit de ui en de knoflook 5 minuten.

Voeg de kikkerwerwten, de tomaten en 1 1/2 liter water toe.

Doe de fijngesneden worst erbij, breng op smaak met zout en oregano en laat 1 1/2 uur in de gesloten pan zachtjes sudderen.

Doe de andijvie erbij en laat nog 30-40 minuten sudderen.

Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.

Leg in elke soepkom een snee geroosterd brood, giet de soep erover en bestrooi met de geraspte kaas.