Soep van kikkererwten (Minestra di ceci) |
|
350 gr kikkererwten 40 gr ontbijtspek 1 gesnipperde ui 2 geperste teentjes knoflook 250 gr tomaten 3 eetlepels olijfolie 200 gr andijvie 1 theelepel oregano zout, zwarte peper 1 eetlepels peterselie 200 gr verse worst 50 gr Parmezaanse of pecorino kaas 4 sneden brood |
|
BereidingLaat de kikkererwten 24 uur weken en giet dan het water af.Rooster het brood. Fruit het spek 2 minuten op laag vuur tot het vet uitsmelt. Voeg de olijfolie toe en fruit de ui en de knoflook 5 minuten. Voeg de kikkerwerwten, de tomaten en 1 1/2 liter water toe. Doe de fijngesneden worst erbij, breng op smaak met zout en oregano en laat 1 1/2 uur in de gesloten pan zachtjes sudderen. Doe de andijvie erbij en laat nog 30-40 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Leg in elke soepkom een snee geroosterd brood, giet de soep erover en bestrooi met de geraspte kaas. |
Home > Recepten