Home > Recepten

Schiacciata (Krokant pizzabrood)

15 gr verse gist

350 gr bloem

zout

2-3 eetlepels olijfolie

rozemarijn of salie

een ingevette bakplaat
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verkruimel de gist, los die in ± 1 1/2 dl handwarm water op en laat het gistmengsel 3 minuten rusten.

Vermeng de bloem en zout en stort dit op het werkvlak.

Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk daar het gistmengsel en 1 eetlepel olie in.

Vermeng de bloem met kleine beetjes met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat en kneed het daarna in ± 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.

Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom met een schone doek af en laat het deeg op een warme plaats ± 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Duw het deeg met de handen tot de grootte van de bakplaat uit, leg het op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in.

Bestrijk het deeg met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en rozemarijn over.

Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.