Home > Recepten

Crostini (gegratineerde stokbroodjes)

1 stokbrood, liefst 1 dag oud

50 gr pijnboompitten

100 gr rauwe ham

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels kappertjes

5 eetlepels pesto

100 gr geraspte kaas

zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het stokbrood in ± 20 stukjes.

Hak de pijnboompitten fijn.

Snijd de rauwe ham in stukjes.

Meng in een kom de olie, pijnboompitten, ham, kappertjes en pesto door elkaar.

Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.

Verwarm de grill voor.

Besmeer ieder stukje brood met het mengsel, bestrooi de stokbroodjes met geraspte kaas en laat de kaas in ± 7 minuten smelten.

Notities

Lekker bij een aperitief.