Home > Recepten

Ansjovisfondue uit Piemonte

100 gr ansjovisfilets (uit blik)

75 gr boter

5 fijngemaakte tenen knoflook

3 dl olie

gemengde rauwe groenten (paprika, bleekselderij, bloemkool, wortel) of gare

groenten (uien, bieten, meirapen, wortel)

Brood
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Fondue, Italiaans (Piemonte)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de ansjovisfilets goed uitlekken en hak ze fijn.

Smelt de boter in een pan, voeg de knoflook toe en fruit die een paar minuten op laag vuur, zonder ze te laten kleuren.

Voeg de olie en de ansjovis toe, breng het geheel aan de kook, roer en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.

Roer af en toe en plet intussen de ansjovis.

Leg de groenten mooi op een schaal en zet de pan op een brander op tafel.

Zet er de groenten bij en laat de tafelgenoten die aan lange prikkers in de borrelende saus dopen.

Notities

Serveer met brood.