Home > Recepten

Risotto 1

75 gr haricots verts

3 eetlepels olijfolie

1/2 fijngesneden ui

200 gr risotto rijst (Arborio rijst)

2 dl witte wijn (Sauvignon)

zout

2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de haricots verts 4 minuten in ruim water, laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes van 1/2 cm.

Verhit de olie en bak de ui daarin 3 minuten zachtjes.

Voeg de rijst toe en bak die 3 minuten mee.

Voeg de wijn, 2 dl water en zout toe, breng aan de kook en kook het geheel in 20 minuten zachtjes gaar.

Zet het vuur uit en laat het gerecht met het deksel op de pan nog 10 minuten staan.

Schep de kaas en de haricots verts door de rijst en schep het geheel in de ovenschaal en zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C en verwarm de risotto in het midden van de oven afgedekt in 15 minuten.