Home > Recepten

Pizza 1

Voor het deeg (voor 2 vormen van 24 cm doorsnee):

250 gr bloem

2 theelepels zout

20 gr gist

2 dl water
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.

Verwarm het water tot lauwwarm.

Verkruimel de gist in een kommetje en roer er met een beetje lauw water een glad papje van.

Doe dit in het kuiltje in de bloem.

Roer vanuit het midden het gistmengsel door de bloem; voeg daarbij steeds een beetje lauw water toe, zodat een stevig deeg ontstaat. Het deeg mag niet dun zijn, maar moet goed kunnen worden gekneed.

Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of 5 minuten met de deeghaken van de mixer of keukenmachine tot het soepel en luchtig is.

Leg een doek over de kom en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet 2 vormen of de bakplaat dun met boter in.

Rol het deeg tot een dunne lap uit en bekleed de vormen of bakplaat ermee.

Beleg de pizza met een vulling en bak hem op de tweede richel van onderaf in 25-30 minuten gaar.