Home > Recepten

Pizza met champignons, snel-klaar

1 blikje croissantdeeg (270 gr, koelvitrine)

2 eetlepels olijfolie

1 uitgeperst teentje knoflook

2 dl Italiaanse tomatensaus met kruiden (pot of fles)

100 gr achterham

250 gr champignons in plakjes

1 courgette in plakjes

150 gr pizzakaas

1/2-1 eetlepel gedroogde oregano

een met bakpapier beklede bakplaat
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Rol het croissantdeeg uit en snijd er op de bakplaat een passende cirkel uit; vouw de buitenrand iets omhoog.

Roer de knoflook door 1/2 eetlepel olie en bestijk er de pizzabodem dun mee.

Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en leg de ham erop.

Verhit 1 eetlepel olie en bak de champignons al omscheppend ± 4 minuten.

Voeg de courgette toe en bak die 2 minuten mee.

Schep dit mengsel op de ham en bestrooi het met kaas en oregano.

Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.

Notities

Lekker met een groene salade.