Pizza met champignons, snel-klaar |
|
1 blikje croissantdeeg (270 gr, koelvitrine) 2 eetlepels olijfolie 1 uitgeperst teentje knoflook 2 dl Italiaanse tomatensaus met kruiden (pot of fles) 100 gr achterham 250 gr champignons in plakjes 1 courgette in plakjes 150 gr pizzakaas 1/2-1 eetlepel gedroogde oregano een met bakpapier beklede bakplaat |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 220°C.Rol het croissantdeeg uit en snijd er op de bakplaat een passende cirkel uit; vouw de buitenrand iets omhoog. Roer de knoflook door 1/2 eetlepel olie en bestijk er de pizzabodem dun mee. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en leg de ham erop. Verhit 1 eetlepel olie en bak de champignons al omscheppend ± 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak die 2 minuten mee. Schep dit mengsel op de ham en bestrooi het met kaas en oregano. Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin. NotitiesLekker met een groene salade. |
Home > Recepten