Home > Recepten

Pasta con zucchine

600 gr spaghetti

1 kg courgettes

9 eetlepels olijfolie

2 gehakte teentjes knoflook

een snufje verse tijm

(1/2 kannetje droge witte wijn)

500 gr gepelde en gehakte tomaten

verse basilicum of peterselie



Variatie: maak de saus met 700 gr tomaten en minder olie. Doe dan 300 gr in blokjes gesneden mozzarella in een warme pastakom. Als de saus klaar is, wordt die gemengd met de pasta en de mozzarella, die in lange draden zal smelten.
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Aantal Porties: 5
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de courgettes in kleine dobbelsteentjes.

Verhit de olie in een grote pan en sauteer de courgettes met de knoflook en de verse tijm (gebruik geen droge tijm, want die bederft de smaak van de courgettes!).

Kruid met peper en zout.

Giet er, als de courgettes goudbruin beginnen te worden de wijn bij en laat die inkoken.

Voeg de tomaten toe en laat sudderen tot de courgettes gaar zijn.

Proef of er nog kruiden bij moeten.

Kook de pasta al dente.

Laat ze uitlekken, voeg de courgettesaus toe en meng lichtjes.

Dien op met verse basilicum of peterselie.