Home > Recepten

Pasta Italiana

400 gr deegwaren (schelpjes of elleboogjes)

100 gr erwtjes

100 gr salami in plakken van ± 1/2 cm dik

50 gr met paprika gevulde olijven

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel wijnazijn

1 afgestreken eetlepel mosterd

1 eetlepel gehakte peterselie

1 eetlepel gehakte bieslook

2 tomaten

50 gr Mozzarella-kaas

12 basilicumblaadjes

peper, zout
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de deegwaren in ruim, lichtgezouten water beetgaar en spoel ze vervolgens onder de koude kraan.

Laat uitlekken en afkoelen.

Kook de erwtjes in lichtgezouten water beetgaar en laat ze schrikken onder de koude kraan, zodat ze hun mooie, groene kleur behouden.

Snijd de salami in blokjes en de olijven in schijfjes.

Vermeng de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd, de gehakte kruiden, peper en zout.

Vermeng de uitgelekte deegwaren met de erwtjes, de salami, de olijven en de vinaigrette en schep dit mengsel in 4 kommetjes.

Pel de tomaten, snijd ze in 6 partjes en verwijder de zaadjes.

Leg op elk slakommetje 3 tomaatpartjes en versier deze met blokjes Mozzarella en basilicumblaadjes.

Eet deze Pasta Italiana bij voorkeur met een lepel.