Home > Recepten

Pasta met gesmoorde groenten

100 gr pasta (bijv. penne rigate

150 gr oesterzwammen

1 aubergine

1 eetlepel (olijf)olie

Italiaanse kruiden

100 gr pancetta in plakjes

3 eetlepels zure room

zout, peper

1 eetlepel Parmezaanse kaas

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Veeg intussen de oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in reepjes.

Was de aubergine, maak ze schoon, snijd ze in plakken en snijd de plakken in blokjes van ± 1 1/2 cm.

Verhit de olie in een pan en bak de oesterzwammen en de aubergine daarin al omscheppend ± 2 minuten zachtjes.

Voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe en bak die ± 1 minuut mee.

Voeg 1 dl water toe en laat het mengsel afgedekt ± 8 minuten smoren.

Snijd intussen de pancetta in reepjes, roer ze door het groentenmengsel en warm ze ± 1 minuut mee.

Roer er van het vuur af de zure room door en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de pasta over 2 borden, schep de groenten erop en bestrooi met de kaas.