Home > Recepten

Ossobucco alla milanese

4 kalfsschenkels

50 gr ontbijtspek

1 fijngehakte wortel

1 gesnipperde stengel bleekselderij

1 gesnipperde ui

50 gr bloem

zout, zwarte peper

tijm

1 laurierblaadje

2 teentjes knoflook

de schil van 1 citroen

1 dl witte wijn

500 gr ontvelde tomaten

0 1/2 dl droge marsala

30 gr boter

4 eetlepels olijfolie

2 1/2 dl bouillon
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit het spek, de wortel, ui en selderij in de boter.

Voeg na 5 minuten de knoflook, de citroenschil, de tijm en de laurier toe en fruit nog 2 minuten door.

Wentel de kalfsschenkels door de bloem en bak ze in de olijfolie aan beide kanten bruin.

Haal ze uit de pan en doe ze bij de gefruite groenten.

Giet de overtollige olie uit de pan waarin het vlees is gebakken.

Blus af met de witte wijn en verhit dit op hoog vuur.

Roer de aanbaksels los, voeg de bouillon toe, breng de saus aan de kook en giet haar vervolgens over het vlees en de groente.

Voeg de fijngesneden tomaten toe en sudder het geheel in 1 1/2-2 uur gaar.

Haal het vlees dan uit de pan en houd het warm.

Haal het laurierblad uit de saus en pureer de saus in een foodprocessor of groentemolen.

Voeg de marsala aan de saus toe, laat even inkoken en giet de saus over het vlees.

Serveer direct.