Ossobucco alla milanese |
|
4 kalfsschenkels 50 gr ontbijtspek 1 fijngehakte wortel 1 gesnipperde stengel bleekselderij 1 gesnipperde ui 50 gr bloem zout, zwarte peper tijm 1 laurierblaadje 2 teentjes knoflook de schil van 1 citroen 1 dl witte wijn 500 gr ontvelde tomaten 0 1/2 dl droge marsala 30 gr boter 4 eetlepels olijfolie 2 1/2 dl bouillon |
|
BereidingFruit het spek, de wortel, ui en selderij in de boter.Voeg na 5 minuten de knoflook, de citroenschil, de tijm en de laurier toe en fruit nog 2 minuten door. Wentel de kalfsschenkels door de bloem en bak ze in de olijfolie aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en doe ze bij de gefruite groenten. Giet de overtollige olie uit de pan waarin het vlees is gebakken. Blus af met de witte wijn en verhit dit op hoog vuur. Roer de aanbaksels los, voeg de bouillon toe, breng de saus aan de kook en giet haar vervolgens over het vlees en de groente. Voeg de fijngesneden tomaten toe en sudder het geheel in 1 1/2-2 uur gaar. Haal het vlees dan uit de pan en houd het warm. Haal het laurierblad uit de saus en pureer de saus in een foodprocessor of groentemolen. Voeg de marsala aan de saus toe, laat even inkoken en giet de saus over het vlees. Serveer direct. |
Home > Recepten