Lamsvlees op de wijze van de jagersvrouw |
|
3 eetlepels olijfolie 1 1/2 kg door de slager schuin in stukken gehakte lamsbout zout, peper 1/8 liter witte wijn enkele takjes salie enkele takjes rozemarijn 2 eetlepels kappertjes 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes 3 teentjes knoflook 6 ansjovisfilets 10 salieblaadjes |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°°C.Verhit de olie in een braadslee en schroei de stukken lamsbout hierin rondom dicht. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper en giet er de wijn bij. Leg de salie- en rozemarijntakjes op het vlees en braad het vlees 15 minuten in de oven. Maal de kappertjes, rozemarijnnaalden, gepelde knoflook, ansjovisfilets en salieblaadjes intussen met een staafmixer of in een keukenmachine fijn en verdeel deze massa na 15 minuten over het vlees. Laat het vlees ± 30 minuten verder braden; keer het na 15 minuten. NotitiesLekker met een salade en warm boerenbrood. |
Home > Recepten