Home > Recepten

Cottolette di maiale con marsala

600 gr schouderkarbonades

3 eetlepels olijfolie

30 gr boter

75 gr bloem

1 geperst teentje knoflook

1 eetlepels tomatenpuree

1 dl marsala

1 dl rode wijn

zout, zwarte peper

2 eetlepels peterselie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter en de olie in een koekenpan.

Haal de karbonades door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Haal ze uit de pan en houd ze apart.

Doe de knoflook en de tomatenpuree in de koekenpan en laat dit even bakken.

Blus af met de wijn en de marsala en breng op smaak met peper en zout.

Doe de karbonades er weer bij en stoof ze in de gesloten pan tot het vlees gaar is (1 uur).

Voeg de peterselie toe.

Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

Voeg 1/2 dl water aan de saus toe en laat de saus op hoog vuur inkoken.

Giet de saus over het vlees en serveer direct.