Home > Recepten

Picatta a la Milanese (Kipfilet in een kaasjasje)

4 kipfilets à 100 gr

witte peper, zout

3 eetlepels tarwebloem

4 eieren

4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

6 eetlepels slaolie

½ dl droge witte wijn

1 eetlepel crème fraîche (op kamertemperatuur)

1/8 liter slagroom

100 gr boter

50 gr roquefort

2 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bestuif ze met wat bloem.

Klop een egaal beslag van de rest van de bloem met de eieren, de geraspte kaas en naar smaak peper en zout.

Haal de kipfilets door het beslag en bak ze in de hete olie om en om goudgeel.

Leg de filets op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar.

Breng voor de saus de wijn, de crème fraîche en de slagroom aan de kook en laat het op hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken.

Neem de pan van het vuur en klop er de in stukjes gesneden boter door.

Brokkel de roquefort boven de pan en roer die door de saus.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.