Pesto 02 |
|
2 eetlepels pijnboompitten 50 gr verse basilicum 1 eetlepel peterselie 1 geperst teentje knoflook olijfolie 40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas (of pecorino) zout Pesto van gedroogde tomaten Vervang in het pesto-recept de basilicum door 100 gr gedroogde tomaten en pureer de tomaten samen met de pijnboompitten, peterselie en knoflook. |
|
BereidingRooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen.Pureer de pijnboompitten met de basilicum, peterselie, knoflook en 2 eetlepels olijfolie in de keukenmachine (of met een staafmixer) tot een glad mengsel. Roer er de Parmezaanse kaas (of pecorino) door en verdun de pesto met nog enkele eetlepels olijfolie tot de gewenste dikte ontstaat. Breng de pesto eventueel met zout op smaak. NotitiesTip: Als u op de pesto een laagje (olijf)olie giet, blijft de saus ± 2 weken goed. Als u de pesto opnieuw gebruikt, giet u het laagje olie eraf; dek de pesto daarna opnieuw met een laagje olie af en bewaar hem in de koelkast. |
Home > Recepten