Home > Recepten

Salsa verde (groene saus)

60 ml versgeperst citroensap of wijnazijn (als u de saus bij vlees geeft)

1 klein fijngehakt teentje knflook

30 gr versgehakte gladde peterselie

2 eetlepels geraspte zoete witte ui of lente-ui

3 eetlepels kleine kappertjes, uitgelekt en afgespoeld

1 theelepel Dijon-mosterd

1 1/4 dl olijfolie

versgemalen zout en zwarte peper naar smaak
  • Omschrijving recept: Sausjes; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het citroensap, de knoflook, de peterselie, de ui, de kappertjes en de mosterd in een kommetje.

Klop er met een vork beetje bij beetje de olie door en breng de saus op smaak met zout en peper.

Laat de saus bij kamertemperatuur 1-2 uur trekken.

U kunt deze saus maximaal 1 dag van tevoren maken en tot het gebruik bij kamertemperatuur laten staan.