Home > Recepten

Flan di verdure (Mini groenteflan)

400 gr gemengde groenten in stukjes (wortel, sperziebonen, doperwten en knolselderij)

zout, peper

2 eieren

40 gr bloem

250 gr ricotta

1 eetlepel fijngesneden tijm

1/2 eetlepel fijngesneden marjolein

4 ingevette taartvormpjes met lage rand Ø 8-10 cm
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de groenten ± 5 minuten in ruim kokend water met zout, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.

Klop de eieren los met de bloem.

Voeg de ricotta, groenten, zout, peper, tijm en marjolein toe.

Schenk het mengsel in de vormpjes en bak de flans in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar.