Home > Recepten

Cipolle ripiene (gevulde uien)

4 uien

3 ansjovisfilets, uitgelekt

1 teentje knoflook

2 eetlepels peterselie

50 gr zwarte olijven

het kruim van 1 sneetje brood

2 eetlepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng 2 liter water aan de kook en kook de uien 15 minuten.

Halveer ze, hol ze met een lepel uit en laat een wand van 1/2 cm dikte zitten.

Hak het binnenste van de ui fijn en vermeng dit met de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte olijven, de gehakte ansjovis en het broodkruim en vul de uien met dit mengsel.

Vet een ovenvaste schaal in met olijfolie, doe de uien erin en giet de rest van de olijfolie erover.

Bak de uien 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.