Home > Recepten

Panforte

150 gr hazenlnoten

175 gr blanke amandelen

4-6 velletjes ouwel (Baukje)

150 gr bloem

150 gr puddingvruchtjes

50 gr gekonfijte sinaasappelschil

1/2 eetlepel kaneel

1/2 eetlepel koekkruiden

1 dl vloeibare honing

100 gr basterdsuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.

Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met de ouwel en vet de randen in.

Meng de noten met de gezeefde bloem, de puddingvruchtjes, de sinaasappelschil, de kaneel en de koekkruiden.

Temper de oven tot 150°C.

Smelt de honing en de suiker en verwarm zolang tot een druppel van het mengsel in koud water een zacht balletje vormt.

Roer de honingmassa beetje bij beetje door het notenmengsel en schep alles in de springvorm.

Bak de koek in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Laat de koek afkoelen en neem hem uit de vorm.

Bestrooi de koek pas de volgende dag met poedersuiker.

Bewaar de panforte op een droge plaats in een goed afgesloten trommel.