Home > Recepten

Koffie-roomdessert

6 eieren

200 gr suiker

3 borrelglazen marsala all'uovo

500 gr mascarpone

mespunt zout

1 1/2 dl kokend water

zakje cappuccino-poeder

2 eetlepels cognac

1/2 pak lange vingers

kaneel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Scheid de eieren met behulp van een eierscheider en klop de dooiers met de helft van de suiker ± 10 minuten au bain marie met de mixer, zodat een lichtgele, dikschuimige massa ontstaat, die als een lint van de kloppers loopt.

Roer er eerst de marsala door en spatel er dan de mascarpone door.

Klop de eiwitten met het zout stijf en schep ze door het dooiermengsel.

Vermeng het water met het zakje cappuccinopoeder, los de rest van de suiker erin op en roer de cognac erdoor.

Doop de lange vingers in de koffie en bedek er de bodem van een wijde glazen schaal mee.

Verdeel er het mascarponemengsel over, strijk het glad, dek de schaal met folie af en zet hem minstens een halve dag in de koelkast.

Zeef er vlak voor het serveren royaal kaneel boven.