Panna cotta con salsa fragola |
|
300 gr suiker 1/2 theelepel limoensap 5 blaadjes gelatine 1 dl melk 4 dl slagroom 1 zakje vanillesuiker 2-3 eetlepels marasquin 400 gr aardbeien 6 vormpjes, inh. ± 1 1/2 dl |
|
BereidingLaat op laag vuur 100 gr suiker, 2 eetlepels water en het limoensap karameliseren.Verdeel de karamel over de vormpjes en draai de vormpjes rond tot de bodem is bedekt. Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. Breng de melk met de slagroom, 100 gr suiker en de vanillesuiker aan de kook. Knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in het melkmengsel op. Zeef het mengsel, verdeel het over de vormpjes en laat het in de koelkast ± 3 uur opstijven. Laat intussen 100 gr suiker en 1 dl water ± 10 minuten koken. Voeg eerst de marasquin en dan de aardbeien toe. Laat dit van het vuur af afgedekt 2 uur staan; schep regelmatig om. Pureer de helft van de aardbeien en zeef de puree. Schep de hele uitgelekte aardbeien door de puree. Stort de panna cotta en serveer met de aardbeiensaus. |
Home > Recepten