Home > Recepten

Gyuniku no namban ae (vleessalade met pepersaus)

50 gr zoete aardappelen (of 4-5 geblancheerde okra's)

een halve komkommer

1 jong preitje of lente-uitje

een stukje gemberwortel van 1 1/2 cm

250 gr biefstuk

zout en peper

plantaardige olie voor het bakken



Voor de saus:

2 ingelegde pruimen (umeboshi)

1 eetlepel rode miso (krachtige pasta van gegiste sojabonen, verpakt te koop)

3 eetlepels rijstazijn

1 van pitje ontdane en in zeer dunne ringetjes gesneden rode peper

1 eetlepel suiker

1 theelepel sesamolie



4 toefjes waterkers voor het garneren
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesgerechten; Sausjes; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de groenten en dep ze droog.

Snijd de zoete aardappelen en de komkommer in dunne plakjes en snijd deze plakjes in smalle rechthoeken.

Bestrooi de groenten met wat zout en houd ze apart.

Snijd de prei of het lente-uitje in reepjes en de gember in naalddunne reepjes.

Bestrijk een koekenpan licht met olie en bak hierin de biefstuk lichtbruin.

Snijd de biefstuk in smalle reepjes en bestrooi deze met zout en peper.

Verwijder de pitten uit de ingelegde pruimen.

Wrijf het vruchtvlees met de miso fijn in een kom met een vijzel.

Vermeng de azijn, de helft van de rode peper en de suiker in een klein pannetje en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost.

Neem het pannetje van het vuur af en laat het mengsel afkoelen.

Vermeng het azijnmengsel met het pruimen-misomengsel en roer er de sesamolie door.

Wrijf het mengsel door een zeef zodat een puree ontstaat.

Was de zoete aardappelen en de komkommer en dep ze droog.

Leg het vlees en de groenten in vier kleine diepe kommetjes en schenk de saus over de salade.

Garneer ieder kommetje met een toefje waterkers en enkele ringetjes rode peper.