Home > Recepten

Teppan-yaki

400 gr kogelbiefstuk of ossenhaas

1 kleine aubergine

2 uien

1 groene paprika

100 gr taugé

100 gr shii-take

een stukje verse gember (± 2 cm)

1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman)

1/2 dl mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry

1/2 eetlepel basterdsuiker

olie

8 rauwe gamba's

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Garnalengerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Teppan-yaki is één van de bekendste Japanse gerechten. Er zijn zelfs speciale Teppan-yaki restaurants waarbij de gasten rond een grote bakplaat (teppan) zitten, waarop de kok malse stukjes vlees, groenten, vis of garnalen roostert. Heeft u een tafelgrill, dan maakt u ook thuis heel makkelijk zelf Teppan-yaki. Eventueel kunt u de ingredienten ook op het fornuis in een grote koekenpan bakken en ze daarna direct serveren.



Leg de biefstuk ± 1 uur in vriezer, zodat het vlees half bevroren is.

Snijd de aubergine in dunne plakken, leg de plakken ± 15 minuten in ruim water met zout, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.

Snijd de uien in en de paprika in dunne ringen.

Spoel de taugé af.

Schil de gember en pers die boven een kommetje met een knoflookpers uit.

Roer er de sojasaus, mirin en basterdsuiker door en verdeel dit over 4 kleine kommetjes.

Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes.

Rangschik de groenten, biefstuk en garnalen op platte schalen.

Verhit de tafelgrill, bestrijk die met olie en bak er de groenten, biefstuk en garnalen op.

Bestrooi ze met peper en haal ze door het sausje.

Notities

Serveer er gekookte (Japanse) rijst bij.