Home > Recepten

Sukiyaki 3

400 gr bieflapjes

8 champignons

1 blok tahoe

150 gr prei

150 gr mihoen

1 blikje minimaïs (Pavone)

3 eetlepels zonnebloemolie

1 dl hot sambalsaus (Cconimex)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg het vlees ± 30 minuten in de vriezer en snijd de lapjes dan in dunne plakjes.

Veeg de champignons met wat keukenpapier schoon, verwijder de steeltjes en kerf de hoedjes in.

Snijd de tahoe in lange dunne repen.

Maak de prei schoon, was hem en snijd hem dan in ruitvormige stukjes.

Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem goed uitlekken.

Laat de minimaïskorrels uitlekken.

Verhit de olie in de wok en roerbak het vlees in ± 3 minuten gaar.

Schuif het vlees dan naar de rand van de wok en schenk er de sambalsaus bij.

Schep er de tahoe erdoor en warm het geheel ± 1 minuut door.

Schep de mihoen middenin de wok, schik er de champignons, tahoe, prei en minimaïs omheen en bak ze ± 3 minuten, zonder ze om te scheppen.

Serveer de sukiyaki op borden of in de wok.