Home > Recepten

Tori no gomoku tofu (tofu met kip en groente)

2 plakken sojabonenkaas (tofu, tahoe) samen ± 500 gr

150 gr kipfilet

4 gedroogde shii-take (japanse paddestoelen)

4 voorjaarsuitjes

12 spinaziebladeren

1 ei, losgeroerd

3 eetlepels japanse sojasaus

2 eetlepels sherry

1 theelepel witte basterdsuiker

enkele takjes bladselderij





Tip: Laat kip en ei weg en gebruik i.p.v. spinazie een groot koolblad.

Voeg ook nog een eetlepel verse gemberwortel toe.

U heeft dan een vegetarisch gerecht.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Vleesvervangers; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de sojabonenkaas in blokjes van 1 1/2 cm.

Hak of maal het kippenvlees ragfijn.

Leg de paddestoelen in een kom.

Schenk zoveel kokend water erop dat ze juist onder staan.

Laat ze een half uurtje weken.

Verwijder de stelen van de paddestoelen en snijd de hoeden in smalle reepjes.

Snijd de voorjaarsuitjes in stukjes van 3 cm.

Was de spinaziebladeren en maak ze droog met keukenpapier.

Voeg de sojasaus, sherry en suiker toe aan het ei.

Verhit olie in een koekenpan.

Bak onder voortdurend omscheppen het kippenvlees en de reepjes paddestoelen tot ze van kleur veranderd zijn.

Voeg de spinaziebladeren en voorjaarsuitjes toe.

Schep alles enkele malen voorzichtig om en voeg dan de blokjes sojabonenkaas toe.

Laat deze onder voortdurend omscheppen wat kleur krijgen.

Voeg dan het eiermengsel en 3 eetlepels weekvocht van de paddestoelen toe.

Temper de warmtebron en schep alles om tot het eiermengsel bijna geheel gestold is.

Verdeel het mengsel over 4 borden en strooi wat bladselderij erbij.