Home > Recepten

Dak Kalguksu (kippensoep met noedels)

500 gr kippenpootjes

1 liter water

2 fijngesneden sjalotjes (of Chinese bieslook)

3 in een vijzel fijngestampte middelgrote teentjes knoflook

1 eetlepel sesamolie

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels Koreaanse chilipasta (Oosterse winkel)

250 gr (zelfgemaakte) fettuccine
  • Omschrijving recept: Soepen; Koreaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de kippenpootjes schoon: verwijder vel, vet en zenen.

Doe het water in een soeppan en leg de kippenpootjes erin.

Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af en laat het geheel 45 minuten trekken.

Neem de kippenpootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein, vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta en verdeel dit over 4 soepkommen.

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, de knoflook en de fettuccine toe en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.

Schep de soep in de kommen over het kippenvlees.