Kal Bi Gim (Rundvlees in rijstwijn) |
|
1200 gr rundvlees met bot in stukken van 3 cm 1/2 Japanse peer (toko) (of gewone appel) in reepjes 4 eetlepels mirin 3 eetlepels suiker 5 gepelde walnoten 10 gedroogde dadels voor de saus: 8 eetlepels sojasaus (Kikkoman) 2 eetlepels suiker 2 eetlepels fijngesneden knoflook 3 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-ui 2 eetlepels geroosterd sesamzaad 2 eetlepels sesamolie |
|
BereidingVermeng het vlees, de Japanse peer, de mirin en de suiker en laat het 1 nacht marineren.Laat de walnoten 1 nacht in water weken en verwijder daarna de bruine velletjes. Vermeng alle ingredienten voor de saus. Breng het gemarineerd vlees en de helft van de saus in een pan op zacht vuur aan de kook en laat het 2-3 uur zachtjes koken. Voeg de rest van de saus, de dadels en de walnoten toe en verwarm het gerecht nog 5-10 minuten tot de saus mooi is ingedikt. NotitiesServeer hierbij witte rijst en een taugé-salade (zie recept). |
Home > Recepten