Home > Recepten

San Juk (Vlees-paddestoelen-spiesjes)

200 gr entrecôte

200 gr lente-ui

150 gr oesterzwammen

31/2 eetlepel sojasaus (Kikkoman)

2 eetlepels fijngesneden knoflook

1 eetlepel geroosterd sesamzaad

1/2 eetlepel sesamolie

1-2 eetlepels soja-olie

extra nodig: houten prikkers
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Koreaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes van 1/2 x 8 cm en de lente-ui in stukken van 6 cm.

Kook de oesterzwammen 4 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in lange repen.

Vermeng de sojasaus, de knoflook, het sesamzaad en de sesamolie.

Roer het vlees, de lente-ui en de paddestoelen door het sojamengsel en steek ze daarna om en om aan stokjes.

Wentel de stokjes goed door het sojamengsel en laat ze hierin 3 uur marineren.

Verhit de soja-olie in een pan en bak de vleesspiesjes hierin in 4-6 minuten gaar.

Notities

Serveer ze met witte rijst.