San Juk (Vlees-paddestoelen-spiesjes) |
|
200 gr entrecôte 200 gr lente-ui 150 gr oesterzwammen 31/2 eetlepel sojasaus (Kikkoman) 2 eetlepels fijngesneden knoflook 1 eetlepel geroosterd sesamzaad 1/2 eetlepel sesamolie 1-2 eetlepels soja-olie extra nodig: houten prikkers |
|
BereidingSnijd het vlees in reepjes van 1/2 x 8 cm en de lente-ui in stukken van 6 cm.Kook de oesterzwammen 4 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in lange repen. Vermeng de sojasaus, de knoflook, het sesamzaad en de sesamolie. Roer het vlees, de lente-ui en de paddestoelen door het sojamengsel en steek ze daarna om en om aan stokjes. Wentel de stokjes goed door het sojamengsel en laat ze hierin 3 uur marineren. Verhit de soja-olie in een pan en bak de vleesspiesjes hierin in 4-6 minuten gaar. NotitiesServeer ze met witte rijst. |
Home > Recepten