Home > Recepten

Tong-zalmrolletjes met warme tomatensaus

1 uitje

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

3 vleestomaten

1/2 bosje verse basilicum

8 tongfilets

1 moot zalm à 150 g

zout, versgemalen zwarte peper

1/2 l visbouillon
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Libelle

Bereiding

Voor de saus het uitje en de knoflook snipperen en in de olie goudgeel fruiten.

De tomaten kruislings inkerven, een paar tellen in kokend water houden en met een scherp mesje het velletje eraf trekken. De tomaten in stukken snijden en meebakken totdat ze zacht zijn.

De basilicum fijnsnijden en door de saus roeren.

De filets droogdeppen, met zout en peper bestrooien, even laten intrekken. Het vel van de zalm halen, ontgraten en het visvlees in 8 gelijke porties verdelen. Op de brede kant van elke filet een portie zalm leggen en strak oprollen. Met een prikkertje vastzetten en in een stoommandje of op een stoombloem leggen.

In een ruime pan de bouillon verhitten, de visrolletjes erin zetten en met het deksel op de pan in ± 10 minuten laten garen.

Met de warme tomatensaus, lintmacaroni en broccoli serveren.