Pizza van de zee |
|
1 pak witbroodmix 2 eetlepels olijfolie 3 dl lauwwarm water 1 klein potje Italiaanse tomatensaus met basilicum 2 uien 1 bakje champignons 400 g courgette 300 g gerookte makreel 150 sprotjes 100 g mosselen zonder schelp 1 bosje basilicum 100 g knoflookolijven 1 zakje geraspte mozzarella |
|
BereidingVan de broodmix met de olie en het water een soepel deeg bereiden volgens de aanwijzingen op het pak en dit een uurtje, afgedekt, op een warme plaats laten rijzen. Er een ingevette pizzavorm mee bekleden.Met de tomatensaus bestrijken en nog een half uur laten narijzen. Ondertussen de ui in ringen, de champignons in plakjes en de courgette in halve plakken snijden. De makreel van de graat halen en in stukjes verdelen. De uiringen en de groente over de deegbodem verdelen en de vis en de mosselen erop leggen. De basilicumblaadjes in reepjes snijden en samen met de olijven over de pizza verdelen. Met de mozzarella bestrooien en in een vrij hete oven (220°C) in ± 20 minuten gaar en goudbruin bakken. |
Home > Recepten