Zalmforel in witte-wijnsaus |
|
4 zalmforelfilets zout, versgemalen peper 2 sjalotjes 1 laurierblad 2 eetlepels gehakte peterselie 3 1/2 dl droge witte wijn 1 eetlepel bloem 1 dl room culinair |
|
BereidingDe filets droogdeppen, met een scherp mes op het dikste deel van de vissen op gelijke afstand 3 à 4 keer inkerven en met zout inwrijven, 5 minuten laten intrekken.De sjalotjes snipperen en samen met het laurierblad en de peterselie over de bodem van een ovenschaal verdelen. De forelfilets erop leggen en de wijn erbij schenken. Met aluminiumfolie afdekken en 20 minuten in een warme oven (175°C) laten garen. De wijn afschenken, in 5 minuten op hoog vuur laten inkoken. De bloem met een lepel ervan omroeren en dit papje straalsgewijs bij de rest van de wijn roeren. De room erbij schenken, op smaak afmaken met peper en zout en de saus over de forelfilets schenken. NotitiesLekker met gekookte krieltjes en peultjes. |
Home > Recepten