Home > Recepten

Kernhemmertaart

1 blikje croissantdeeg (Danerolles)

400 g Kernhem kaas

2 dl slagroom

3 eidooiers

zout, peper

2 rijpe peren (bijv. Anjou)

1/2 liter droge, witte wijn

2 eetlepels sesamzaad

Extra nodig: springvorm (doorsnede 22 cm)
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Hartig gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 °C.

Vorm invetten, bodem en ± 3 cm van rand bekleden met deeg. Naden goed aandrukken.

Korstjes van kaas snijden en kaas in blokjes snijden. Al roerend in pan zachtjes laten smelten.

In kom slagroom lobbig kloppen.

In andere kom eidooiers schuimig kloppen.

Ei en gesmolten kaas snel mengen.

Slagroom al roerend toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

Kaasmengsel over deeg verdelen.

In midden van oven taart in ± 35 minuten bakken. ± 10 minuten voor einde baktijd sesamzaadjes over taart strooien.

Intussen peren halveren. In pan met wijn peren in ± 20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Gare peren in dunne plakjes snijden.

Taartpunt en peer op bord rangschikken. Warm of lauw serveren.



Combi-magnetron:

Lage magnetronschaal gebruiken. Kaastaart in combi-magnetron onafgedekt in ± 18 minuten op ± 180 °C en ± 400 Watt gaar laten worden. ± 10 minuten laten staan. Intussen halve peren met 1 dl wijn in schaal doen. Afgedekt ± 5 minuten op ± 700 Watt verhitten. In dunne plakjes snijden.