Matelote van zoetwatervis |
|
750 gr - 1 kg gemengde visfilets, zoals zalmforel, snoekbaars, snoek, paling 3 eetlepels olie 60 gr boter 4 sjalotjes, gehakt 1 teentje knoflook 3 dl droge witte wijn (bijv. Vouvray) 2 dl slagroom 2 eetlepels cognac 2-3 takjes peterselie 1 takje verse tijm 1 laurierblad zout, peper 250 gr kleine champignons 1 eetlepel citroensap 1-2 eetlepels aardappelmeel 8-12 croûtons (stukjes witbrood) in hartvorm |
|
BereidingVis in stukken van 5 cm snijden.1 eetlepel olie en 30 gr boter in pan verhitten, sjalotjes ± 5 minuten zacht bakken. Knoflook erboven uitpersen en even meebakken. Wijn, room, cognac, peterselie, tijm, laurier, zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen en ± 20 minuten laten inkoken. Visfilets toevoegen en in ± 10 minuten gaar pocheren (niet koken). Peterselie, tijm en laurier verwijderen. In 15 gr boter champignons ± 10 minuten bakken, citroensap erbij doen. Champignons met bakvocht, zout en peper door saus roeren. Aardappelmeel met wat water gladroeren. Al roerende aan saus toevoegen tot saus gebonden is. In rest van boter croûtons bruin bakken. Vis met saus in een schaal serveren, croûtons langs de rand leggen. |
Home > Recepten